Internet ha arribat per acabar amb la privacitat tal com la estàvem concebent, les nostres dades són cada vegada més públics i fins i tot esforçant-nos per prendre mesures no podem acabar del tot amb els nostres dades públiques ja que aquests en multitud d'ocasions es reprodueixen en pàgina fora de les nostres fronteres.
Què fer abans això? Podem recórrer a Google perquè no apareguin resultats quan busquin el nostre nom emparant-nos en la llei de protecció de dades però tot i així poden buscar pel nostre telèfon, email i més ha vida més enllà de Google com pot ser Bing.
D'altra banda els perfils de Facebook i Instagram encara que els mantinguem com ocults les normes de seguretat no paren de canviar i part d'aquesta informació que consideràvem privada ara es pot veure després de l'enèsim canvi de algoritme de la xarxa social. Però què passa quan algú s'extreu una d'aquestes fotos o simplement és etiquetada l'altra persona? Doncs que la nostra privacitat es va amb ella.
La millor manera de no compartir dades personals és simplement navegant en webs on no demanin cap dada com pot ser aquesta i a més no entrant a les xarxes socials però tots nosaltres sabem que això en ple segle XXI és impossible i encara que Facebook, Twitter i Instagram caiguin (que ho faran) sorgiran de noves, millorades i menys privades si cap.
Com lluitar contra això? És molt complicat, sobretot si mantenim una imatge pública i per aquesta raó ha sorgit per la xarxa una nova professió: l'expert en privacitat personal que s'encarreguen de buscar i reparar per mitjà de pegats totes aquestes constants fugues d'informació de les que cada vegada és més complicat escapar.